onsdag 30 januari 2008

Glödbröd eller "Stekpannebröd/Tunnbröd"

Tänk att ett så snabbakat bröd kan smaka så gott!

Jag gör dem i en liten panna ca 15cm i diameter. Och denna degsats ger 6 små tunnbröd.

2½ dl Vetemjöl
½ tsk Salt
1 tsk Bakpulver
1 krm Hjortronsalt (kan uteslutas)
1 msk Socker
1 dl Kallt vatten


Blanda allt i en skål. Lägg sedan degen på bakbordet och knåda den slät ett par minuter.

Hetta upp en stekpanna (helst en non-stick). Under tiden dela upp degen i sex lika stora bitar. Kavla ut till små "pannkakor" helst med en kruskavel och stek dem utan fett ca 1 min på varje sida.

Jättegoda varma med smör. Eller som korvbröd. Jag lägger dem i en plastpåse innan de helt kallnat och då håller dom sig mjuka och fina till nästa dag.


Förutom att de är så goda det är kul när det går så snabbt, finns inget bröd hemma så är detta det snabbare att göra än att åka/gå till butiken och köpa. Låt Er väl smaka!!